Tässä lähipäivinä olen ankarasti miettinyt, mikä on viihdeuutinen ja mikä on "vain" uutinen. Nykyisin tuo raja tuntuu olevan todella häilyvä. Johtuuko tämä kaikki siitä, että uutisia ylipäätään koitetaan viihteellistää sen (lue: lehtien/nettilehtien mainosten/ jonkin muun vastaavan) myymiseksi?

Minun mielestäni viihdeuutinen on "Lauri Tähkä & Elonkerjuun albumi suoraan ykköseksi", mutta ei "Lehti: Sarasvuo kaahasi jättisakot!"

Molemmat uutiset löytyivät nopealla silmäyksellä samalta sivulta. Tämä ei ole esimerkeistä ehkä se selkein, mutta pointti on se, että asioita tupataan nykyisin viihteellistämään väkisinkin. Jacksonin kuolema on ehkä suurin viihdepommi aikoihin. Itse en vain voi käsittää sitä, mikä siinä on niin viihteellisetä jos joku päättää päivänsä? Samoilla viihdepalstoilla saa lukea myös tunnettujen esiintyjien/näyttelijöiden/entisten ja tulevien missien/ties kenen masennuksista ja muista ongelmista, viihteenä.

Jos nyt vaikka Matti Vanhanen, tämän jo raamatulliset mittasuhteet saaneen pyörityksen keskellä, sattuu masentumaan syvästi, tuleeko siitä koko kansan viihdettä? Jos jokin muu "vaikutusvaltainen" henkilö kuolee esim. lääkkeisiin (vrt. Jackson), onko se viihdettä? Järisyttävin esimerkki kaiken viihteellistämisestä on nykyiset juorulehdet (Seiska, Hymy, mitä näitä nyt on). Ei ole tarpeeksi suurta tragediaa, jottei siitä voisi repiä kiljuvia "KATSO KUVAT! VAIN TÄSSÄ LEHDESSÄ! ERIKOISHAASTATTELU!"-otsikoita ja kupata aihetta mauttomuuksiin saakka.

Milloin asia on viihdettä?

Mitkä ovat viihdeuutisen kriteerit?

Ja ennenkaikkea, missä on Seiskan uutiskynnys?

 

Nyt alkaa kuitenkin minun osaltani viikonloppu ja taidan siirtyä viettämään sitä lukemalla läpi uskomattomalla tasaisuudella tasoaan laskeneen NYT-liitteen.. Liite oli ennen perjantai-aamun kohokohta, mutta muutosten jälkeen on tilalle tullut aimo annos hyvää syttypaperia. Skarpatkaa siellä toimituksessa!

 

Ps. Toinen joka voisi nyt skarpata on Mattiesko "Name-Dropper" Hytönen, jonka muuten viihdyttävät kolumnit iltalehdessä ovat muuttuneet kovaa vauhtia vain, noh, "name-droppaukseksi". Sisältöä kiitos! Hyvät viikonloput.

 

Momento Mori, S.V.T.