Tervehdys Teille kaikille.

Tämä on toivottavasti pitkäikäisen ja keskustelua herättävän blogin ensimmäinen merkintä. Idea blogiin lähti nykyjournalismin vähintäänkin hämmentävästä epätasaisuudesta ja sensaatiohakuisuudesta. Blogin idea on koota minun ja Teidän ajatuksia siitä, mitä maailmalla tapahtuu. Samalla voimme synnyttää keskustelua itse journalismin tasosta, lähteistä ja kirjoituksien näkökulmista.

Viimeisin esimerkki minun huolenaiheeseeni, ihmisten silmien sulkemisesta todellisuudelle, tuli noin 5 minuuttia sitten radio YleX:n uutisissa:  Vaalikohu hämmentää nuoria.

Jutussa haastateltu opiskelija summaa melko hyvin koko minunkin tuttavapiirini käsityksen uutisista nykypäivänä: "- Täyttä paskaa, mua ei kiinnosta yhtään, sanoo sähköalan opiskelija Ville Valtonen". Juuri tämä asenne suoraan sanottuna kauhistuttaa ja puistattaa minua ja toivottavasti myös Teitä. Tämä ilmenee yleensä hienosti mm. Ampparit-uutissivuston suosituimmat uutiset listalta. Muistan, kuinka Ampparin top-10 uutisissa oli jenkkien pankkikriisin alkamisen aikana 9 viihdeuutista ennen ensimmäistä uutista laman iskemisestä maailmalle. Eikä tämäkään päivä ole sen paremmin alkanut, kun suosituin uutinen on "Petetty Esa J harrasti kostoseksiä naapurin kanssa" @ Ilta-Sanomat (BB).

En sano, etteikö viihdeuutiset ole mielenkiintoisia, kyllä minäkin niitä luen. Mutta jos alastomuus BB-talossa ajaa ohi eduskunnan hajottamis-uhan, ei kaikki ole ihan kohdillaan. Itse en ole millään tavalla aktiivi-poliittinen-kiihkoileva-nuori ja tunnustan jopa seuraavani BB:tä, mutta kyllähän se nyt pitäisi sen verran kartalla olla oman maan asioista, että tietää mistä tämä kohu on saanut alkunsa. Kysyin eilen tuttaviltani että mitä mieltä he asiasta ovat; he vastasivat kuulleensa asiasta mutta ei tienneet sisällöstä mitään. Ei näin. Jopa minun alltime-nemesis ja arkkiviholliseni Iltalehti on asiasta hyvinkin kiinnostunut. Toinen asia sitten onkin, miten sensaatiomaisilla skuupeilla he asiaansa ilmentävät ja mikä on kirjoittajien kulma asiaan... Tämän puimiseen ei ole nyt kuitenkaan aikaa, sillä sensaatiolehtien vuoro tulee vielä tässäkin blogissa aivan varmasti.

Tämä riittäkööt nyt itse aiheesta tältä erää. Tämän merkinnän tehtävä on nyt kuitenkin vain tiedottaa Teitä siitä, mitä olen varallenne kaavaillut. Olkaa siis hyvät ja synnyttäkää vapaasti keskustelua aiheista liittyen uusiin kirjoituksiini, tai ihan mihin tahansa muuhun päivän polttavaan aiheeseen. Pitäkäämme tätä blogia vapaan keskustelun ja näkökulmien jakamisen tyyssijana, puolueettomana väylänä kommentoida maailman tapahtumia. Jos haluatte ehdottaa uusia aiheita, laittakaa vaikka postia osoitteeseen [email protected]

(Edit. sähköposti vaihdettu, kun edellinen meni riki)

 

Momento Mori, SVT.